12.10.2015

Esitalvi

Tulihan se talvi sieltä! Ei tosin tullut jäädäkseen, mutta päästiinpähän kuitenkin vähän naputtamaan jäätä. Ja kun lunta oli täydet 0mm maassa niin lähestyin lenkkareissa, mikäs sen siistimpää.

Tällasessa lokakuisessa kelissä on se hyvä puoli, että konttauskin voi olla jännää. Sain upotettua Jaskaan kaksi 9cm ruuvia, eli ei sitä jäätä nyt ihan mätettäväksi asti ole. Kivi on lisäksi vielä aika lämpimän oloista eli jää ei oikein pysy kiinni, ja ne kohdat, mistä valuu vähänkin enemmän, sulavat.

Nämä kuvat on otettu Korouoman uuden rengasreitin näköalatasanteelta. Reitti lyhentää Revontulen, Tuulentien tai Jaskan lähestymistä ihan tuntuvasti. Kuvassa Tuulentie (ja Revontuli vasemmassa laidassa).

F-18 tai miksi tätä nyt sitten haluaakin kutsua. Lupaava alku, valitettavasti tulee varmaan vielä tällä viikolla alas lämpöjen takia.

Kuvassa lähimpänä nimetön Mammutin ja Jaskan välissä oleva putous, Mammutti heti kulman takana kuvan keskellä. Virtaamaa oli niin paljon että jäätä ei ollut kauheasti (sama juttu Ruskealla). 

Rengasreitin opastaulu

Hei nyt löyty härveli! Clasulta neljälläkympillä vesitahko. Nopeuttaa ja parantaa työergonomiaa etenkin jos asut kahden jääkiipeilijän taloudessa, jossa sinä hoidat "nämä asiat".

7 kommenttia:

Henkka kirjoitti...

Toi Jaskan ja Mammutin välinen putous näyttää olevan melkein paksumpi ku viime talvena. Täytyneepä muistaa men kurkkaan, jos/kun Korolle ehtii.

tapsa kirjoitti...

Joo niin varmasti onkin! Toi pilari harvemmin tulee alas asti. Nyt on vielä kaikki sohjoa mutta kyllä se siitä, pikkuhiljaa tai isohiljaa

Liisa kirjoitti...

Korouoma <3.

Eero kirjoitti...

Auts. Hesoissa vielä boulderikelit ja kitka kohdillaan. Pitänee laittaa talvirenkaat alle jos erehtyy noille korkeuksille?

tapsa kirjoitti...

joo suosittelen... yöt ollu pakkasella ainaki viikon.

kyllä täälläkin kai olis boulderikelit kohillaan, riippuu vähän preferensseistä. mulli suoritti viime viikonloppuna rollon kiipeilytriathlonin eli boulderoi, kiipes sporttia t-paidassa ja kiipes jäätä saman viikonlopun aikana. ihme kelit, varjossa pakkasta ja auringossa kuuma.

Lauha kirjoitti...

En nyt tiedä menikö tämä "ekan suomalaisen hehkutus jäistä" nyt täysin ylläriosoitteeseen. Ehkä ei, mutta kyllähän tuo nostaa mielialaa aika paljon. Onneksi tosin kävin ensin tsekkaa Posion sääennusteen (joka oli paska) ja vasta sen jälkeen tuli mielihyvää täältä.

Meidän huudeilla saa olla sliksit vielä maantiefillarissa alla huoletta. Ei paljoa edes asfaltti kastu. Enää..

Korouoma countdown olisi 42 päivää. Se on onneksi vielä paljon se. Ihan liian paljon.

tapsa kirjoitti...

joo syksy tuli takas rollywoodiinki!! argh. eikä parempaa näkyvissä. ollukkin vähän turhan monta hyvää alkukautta tässä viime vuosina.