8.6.2015

Klippklättringiä vähän sieltä sun täältä

(c)Riku Lavia
Ihmismieli on ihmeellinen - puolentoista vuoden flunssattoman jakson jälkeen aloin olemaan varma, että tulen tänä keväänä sairastamaan kunnon kuumeräkäilyn. Ja koska pitkään ja hartaasti odotettu Boharin reissu lähestyi viikko viikolta, aloin pikkuhiljaa olemaan varma myös siitä, että sairastun reissussa. Kerkesin kiipeämään suurinpiirtein ainoastaan Maskenin (7), jonka jälkeen päätin toteuttaa ennustukseni ja nostin lämmöt punaiselle. 

Mahtava mestahan toi Bohuslän on, mutta aika iso osa sen hioneudesta jää kokematta jos lähinnä makaa riippumatossa ja kattoo kun muilla on kivaa. No, valittaminen sikseen, uusin Mad Max göteborilaiselta big screeniltä korvas osin menetettyä elämää ja jokunen nätti ränni tuli könyttyä köhässä - ja elämä jatkuu, kun Hilti on latauksessa.

(c)Riku Lavia
Masken

(c)Riku Lavia
Ei näitä reittien nimiä voi muistaa mutta kaikki kiivettiin mitkä kuvissakin on

(c)Riku Lavia
Kolmen päivän rännitys alla

Mira, joku halkeama jonkun pellon laidassa

Joku eri halkeama jonkun eri pellon laidassa

(c)Riku Lavia
Det goda livet islantilaisen paloviinan kanssa (for medical purposes only). Onnistuin hukkaamaan nämä tyylikkäät aurinkolasit Kustavin Hopiavuorelle, löytäjä saa pitää mutta ei ole pakko.

(c)Mira
 Ruotsalaisia kissoja oli Boharissa miellyttävän paljon

(c)Riku Lavia

Mira ja Morris, Kustavi. Bohuslän on kyllä hyvä mesta, siis maailmanluokan mesta, mutta mä ainakin näen Hopiavuoren kaltaisissa kallioissa jotain todella puoleensavetävää. Reitit on ehkä lyhyempiä, mutta ne ei tarjoa yhtään mitään ylimääräistä sen yhden ja ainoan halkeaman lisäksi. Ja vaikka niitä reittejäkin olisi vain murto-osa siitä, kuinka paljon niitä on Bohuslänissä, niitä on silti pohjoissuomalaiselle ihan käsittämättömän paljon - Kustavissakin on kallioita todennäköisesti enemmän kuin mitä Lapin läänissä on reittejä.  Ja ne reitit on ainakin mun silmään single-pitch halkeamakiipeilyä melkein parhaimmillaan. Mä oon ihan helvetin kateellinen niille, jotka voi tällaisille mestoille ajaa illaksi jammaamaan.

Kotopuolessa itselleni jälleen kerran liian vaikeaa projektia pultatessani otin pari ruutua Miraakkelista; Shadow of the beast (6c+), Korouoma. 

Tää beta ei sitten sovellukaan setämiehille

Seksihelteet ei oo vielä saapuneet Posiolle: Franz koittaa säilyä hengissä Lapin kesässä

Mira ja Koron uuden ajan klassikko, Dynofit (7a+)


Ja hei loppuun vielä pieni kiipeilytekninen tiedote: Korouoman sporttisektori on selkeästi alkanut löytämään tiensä laajemmankin kansan suosioon. Se on hyvä juttu. Reittejä tehdään kiivettäviksi. Mutta käyttäkää varmistajat please kypärää! Kallio ja reitit on tuoreita, ja kivi on kaukana solidista (pulttaaminen on oikeasti aika haastavaa). Älkääkä missään nimessä varmistako/palloilko suoraan kiipeilijän alla. Ja varautukaa myös siihen, että klipatessa mietitte, riittääkö se perus 13cm jatko siihen vai pitääkö laittaa seikkailujatko tai linkittää jatkoja. Pultit ei ole aina siellä, missä ne olisivat köyden tai klippaajan kannalta optimaalisimmassa paikassa, vaan ne on siellä, missä ne pysyy.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Osuvaa kuvavalintaa Shadow of the beastista: kiss my ***... :D

Maarit

tapsa kirjoitti...

kesti vähän aikaa että tajusin! no nyt tajusin.