29.10.2014

Rollomixedin jääennuste kaudelle 14/15

Nyt ei ole kyseessä mikään sammakkomiehen profetia; nyt on kyseessä yhtä luotettava ja todenmukainen Rollomixedin jääennuste Korouomaan kaudelle 2014-15. Reklamaatioita saa esittää, muttei ihan vielä.


Jäätilanteen kehitys alkoi lupaavasti viikolla 42 saapuneiden yöpakkasten myötä. Ensimmäisten netistä väijyttyjen kelikamera- ja profiilikuvien myötä ilmeni, että Ruskea virta oli liidikunnossa jo syyslomaviikon lopulla. Kenttäryhmä pääsi paikan päälle vasta 25.10, mutta totesi ilokseen alkuperäisten nettiennusteiden olleen oikeassa. 

Nyt kävi kuitenkin niin, että Tanskan suunnalta työntyvä matalapaine katkaisi hyvin alkaneen jäätymisprosessin ja sunnuntaina 26.10 osa linjoista oli jo mennyttä. Pitkälle ensi viikkoon jatkuvat lauhat kelit tarkoittavat ehkä huonoa tulevan viikonlopun suhteen, mutta niillä voi olla merkitystä loppukauden kannalta.

Ensimmäinen huomionarvoinen asia on, että keskimääräisessä virtaamassa ei näy suurta poikkeamaa suuntaan eikä toiseen. Arvioisin vakituisten putousten olevan keskikaudella joko normaalinkokoisia tai hieman keskimääräistä kuivempia - tämän puolesta puhuvat aiemmin syksyllä tehdyt havainnot putouksilta, jotka vaativat yleensä normaalia sateisemman kesän. 

Toinen asia on se, että Posiolle kerkesi sataa yli kymmenen senttiä lunta, ennen kuin lauha jakso alkoi. Tämä nollan kummankin puolella tihuttava keli tarkoittanee vähintään monipuolisesti plasteroituja feissejä ja halkeamia. Parhaimmassa tapauksessa se tarkoittaa edellisten lisäksi verhoja ja liruja vähän joka paikkaan. Hitaasti valuva vesi yhdistettynä hitaasti kylmenevään keliin on se mitä nyt toivotaan, eikä yhdessä yössä tapahtuvaa muutosta -20 asteeseen.

Jos ja kun tämä ennuste menee hongille, niin ollaan kuitenkin tyytyväisiä siihen jos ylipäätään on jäätä.


Shower time!

(c)Jansku
Yee!

(c)Jansku
YEEAA!

(c)Jansku
 Game on


Tää linja oli puhki jo 24h myöhemmin


Alkukauden kukkakaaleja


(c)Jansku
 Softshellit EI olleet päivän sana


(c)Jansku
(c)Jansku
Kaikilla oli kalsaritkin märkänä!

4 kommenttia:

Lauha kirjoitti...

Toivotaan suuresti, että ilmasto olisi suotuisa tulevaa kautta ja ehkä etenkin tulevaa kuukautta kohtaan.

Pohjois-Karjalainen jäänmurskausryhmä on kuulemieni huhujen mukaan tulossa rikkomaan hyvät alut noin kuukauden päästä marraskuun lopulla. Aiemmilla kerroilla jäätä on kerennyt muodostua jo siinä määrin, ettei viikonlopun aikaan niitä ole saatu rikki kaikkia. Olisikohan tämäkin kerta samankaltainen?

-L

ps. Sirkusteltta jätetään tällä kertaa kotiin ja päästäänkin majoittumaan vallan puusta tehdyn katon alle. Siellä olisi sähköäkin, joten taitaa mennä jo nössöilyksi..?

tapsa kirjoitti...

moro! no kyllä melkeen uskaltaa luvata että on... harvassa on ollut ne kaudet kun marraskuun lopussa ei olis ollu jäätä tuhottavaks asti. tai en itseasiassa muista kuin yhden. tosin voi johtua muististakin.

kieltämättä tuli vähän yllätyksenä että teltta voi ottaa niin paljon osumaa olosuhteista korouoman parkkiksella! ei siellä yleensä niin satele.

Lauha kirjoitti...

Tein, prkl, vielä yhdyssanavirheen.

tapsa kirjoitti...

kyllä joo ja pari kielioppivirhettäkin, yleensähän rollomixdeadissa edellytyksenä kommenttien julkaisemiselle on virheetön kieli asu ja suomen kielen perinteiten turvaaminen mutta annoin tällä kertaa armon käydä oikeudesta