23.6.2014

Minigolfia


Halkeamakiipeily Rollossa on vähän niinkuin kalliokiipeily Oulussa. Sitä ei ole. Siksi olikin upeaa löytää niinkin läheltä kuin Sangiksesta kokonaiset kahdeksan metriä hanskakokoista halkeamaa. Sangikseen on nimittäin vain 150 kilometriä.

Sangiksen Gravhög on varsinaisesti boulderi. Ja iso sellainen. Kiven alkuperäiset kehittäjät ovatkin ansioituneesti asentaneet siihen yläankkureita boulderointia helpottamaan. Yläpallobouldereiden sijaan Rollon porukkaa on kuitenkin tuntunut kiinnostavan enemmän siinä olevat pari halkeamaa.

Sen lisäksi että halkeamien kiipeily on siistiä, niin niiden kiipeämistä varten ei tarvitse raahata pädikasaa ja telinevoimistelupatjaa varmistukseksi - meillä kun nimittäin on näitä dingeli dongeleita joita voi tunkea sinne kiveen jos pelottaa liikaa. Jos vaihtoehtoina on massiiviset pädit tai köysikamat, mä kyllä ihan avoimesti pidän jälkimmäistä aika paljon käytännöllisempänä.

Rue Barbaren

Kaikille halkeamaholisteille pakollinen reitti kivellä on Rue Barbaren. Ihan rehellistä kuusplussan rymistelyä, jonka boulderigreidi kuulemma tipahti yli numerolla (!) kun paikalle saatiin ensimmäinen toistaja joka osasi jammata.


Sen lisäksi että se on hyvä, se on myös jyrkkä:


(c)Mira
Ekalla visiitillä tajusin myös, että tämä splitteri oli harjaamaton. Harjasin sen tietenkin, ja kiipesin. Den lilla pervert, köysinumeroina varmaan jotain semiseiskaa.

(c)Mulli
Kun juhannus kerrankin tarjosi hyvää kitkaa, hyödynsimme sen myös Petiksessä. Linkkasin oman projektini helpon startin Rikun projektin helppoon toppiin, lopputuloksena Manga Lust, 7b-ish. Se on itseasiassa helpoin tie ylös noilta kohdin kalliota, ja siksi varsin looginen. Annan sille täysin riippumattoman Petis-arvioni, ja se on kolme tähteä.

(c)Mulli
Manga Lust

Herra Franz.

2 kommenttia:

Jonas Wiklund kirjoitti...

Hej

I'm looking for pictures from Sangis for the guidbook for Northern Sweden's coastline that is about to be sent to the printers any day now.

Could I use one of your pics, with attribution. No payment possible unfortunately, so I fully understand if you say no.

Cheers,
Jonas Wiklund (Borrbult.nu)

tapsa kirjoitti...

Hello Jonas!

Please do. It's very nice to have a guidebook in paper! Good job.

-tapsa