9.4.2014

Luosto-Pyhä rando


Tästä ei kyllä ole enää pitkä matka siihen, että Rollomixedissä olisi murtomaahiihto- tai sisäkiipeilystooria, mutta here goes. Pidemmän lähiseudulta löytyvän toppturin toivossa skinautimme Freekendin kunniaksi Luostolta Pyhälle. Meneehän siitä siis latukin, mutta ei se tietenkään tunturien päältä mene, vaan siellä alhaalla mettän keskellä. Tunturin harjalla on kuitenkin kivempi hiihtää kuin pusikossa, ja Luoston ja Pyhän yhdistää jossain määrin looginen tunturijono. Pituutta randolle tulee noin 25km ja korkkaria kellotin 1600 metriä. Laskumielessä tätä reittiä ei kuitenkaan kannata lähestyä, sillä parhaat laskupätkät on saavutettavissa helpommin pelkästään Pyhältä operoiden. Pidemmän päivän treeninä se kuitenkin toimii hyvin.

(c)Samppa
Starttasimme Luoston topista. Pyhä näkyy mun takana. "Tunturiharja" kaartaa oikealta määränpäätä kohti. Ensimmäiset mäet Luoston jälkeen on aika matalia, kuten näkyy. Tosin myös sen jälkeiset mäet on matalia, mutta minkäs teet, ei oo kyhnyä käydä Tamokissa joka viikko.

(c)Samppa
Itseasiassa ekat mäet on niin matalia ja loivia, että alamäkeenkin piti skinnata.


(c)Samppa
Yllättäviä esteitä Lampivaaralla

(c)Samppa
Huttutunturin jälkeen alkaa mäissä olemaan vähän kulmaakin


Peurakerolta alkaa Pyhän Isokurukin näkyä kunnolla


(c)Samppa
Taustalla horistontissa Luosto

(c)Samppa
Noitatunturi on Pyhän lähimäistä korkein, ja korkeampi myös kuin laskettelukeskuksen Kultakero. Täältä taitaa saada mestan pisimmät siivut, ihan ok kulmaa ja lopussa harvaa metikköä. Harmi että lumet oli sitä samaa shaibaa mitä ne tuolla yleensäkin aina on.

(c)Samppa
Mahdollisesti koko kauden knapsuin käännös?


Pikkukuru on Isosta kurusta seuraava hyvä mäki länteen päin - tai olisi, jos olisi jotain muuta kuin peltiä suksien alla


Samppa dry skiing


Vielä pari kilsaa afterille


"Kakkonen" - tästä on jäljellä enää Isonkurun lasku keskuksen huudeille. 

(c)Samppa
Työnsimme vielä Jacksonista ylös Kultakerolle - ihan vain jotta pääsimme laskemaan eturinnettä pitkin baariin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä jätkät! Meikäläisen vanha sukkapuku ois varmaan aikalailla sopivan kokoinen sulle Tapsa. Siittä se lähtee.
Joonas

tapsa kirjoitti...

mulla on jo

http://tinyurl.com/ollb6er