12.10.2013

Rollomixed 5-v

Rollomixedin ekasta postauksesta tulee sunnuntaina kuluneeksi viisi vuotta. Ihan niinkuin se olis tapahtunut eilen, ja niin edelleen, onpa mennyt nopeasti, you know how it goes ja silleen.

Siitä, mikä lähti tarpeesta kehua estottomasti omaa ja kaverien jääkiipeilyä, muodostuikin pienimuotoinen tutkimusmatka pöytälaatikkokirjoittamisen syövereihin. Ei ollut tarkoitus. Tarkoitusta oli tasan sen verran, että itseriittoisuutta ja elämäntilannetta ruokki mainiosti itsestä otettujen kuvien katseleminen internetistä.

Elämä on puoliks typerii unelmii, puoliks harmaata vastuuta, tilastolukemii?

Ehkä, mutta jotain on vuosien varrella hukattu, ja niitä ei löydä onneksi enää muualta kuin mun koneelta. Ne on nimittäin vanhat Rollomixed -grafiikat, joita tein kun ei ollut mitään mistä kirjoittaa, tai ylipäätään mitään järkevää tekemistä, niinkuin vaikka töissä tai koulussa käymistä. Parhaimmillaan Rollomixedin taustat vaihtuivat viikon välein, kun nyt taas on menty samalla jo turhankin kauan. Jokatapauksessa, tästä lähdettiin liikkeelle lokakuussa 2008:


Pelkillä liukuväreillä mentiin onneksi aika vähän aikaa, sen jälkeen vuosi 2009 alkoi kuvalla Björklidenistä:


En oo ikinä varsinaisesti peitellyt mun viehätystä robotteihin ja mangaan, ja siksipä mun Fusionit istutettiinkin seuraavaksi hemaisevan kyborgimuikkelin kätöseen:


Varhaisteini-iän fanituksien kertaaminen jatkui seuraavassa taustassa, edelleen varmaan 2009 puolella:


Lisää 100% nörttikamaa, Wipeout 2097 aiheella:


Sitten varmaan yritin jotain vähän enemmän kiipeilyyn liittyvää, taustalla Ruskea virta (olisko jo 2010?):


Hetkisen ajaksi löytyikin jotain pysyvää, nimittäin fontti, joka sitten pyöri parillakin eri taustalla Lofooteilta (toinen kesältä, toinen talvelta):Sitten sisäinen Star Wars -fanini halusi vaikuttaa taustaan, ja lopputulos oli tämä (fontti on siis sama kuin Tähtien Sota -logossa, toim huom):


2010 oli selkeä taiteellinen notkahdus:


Notkahdus korjattiin yrityksellä kunnioittaa Peter Steelen kuolemaa ja kuuntelemalla entistäkin enemmän Type O Negativea:


Sama ulkoasu invertoitui nykyiseksi jo jokunen vuosi sitten. Nykyisellään sekä alusta että ulkoasu tuntuvat vähän oldschooleilta, mutta voi olla että "taiteellinen" into on parempi purkaa tekstin muodossa ja tekninen into töissä. 

No mites tästä eteenpäin? Oon aloittanut jo monesti kirjoittamaan kyynistä ja väsyneen oloista valitusta siitä, kuinka mua ärsyttää jatkuva hypettäminen ja erilaisten amerikkalaisten superlatiivien kuten psyched ja stoked viljely joka ikisen uuden projektin rinnalla - ja kuinka mulla joskus huolettaa, että onko ne nyt oikeesti niin innoissaan, vaan esittääkö ne vaan, koska sun täytyy olla psyched ja stoked jotta sä vaikutat olevas tosissas tän homman kanssa.

Sääennuste ja pohjoisesta puhaltava tuuli kuitenkin avarsivat taas mun maailmankuvaa: tajusin, että meissä on eroja. Ja kohta mä oon taas stoked.
Posted in

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnitellut 5v. päivistä ja iso kiitos omalta puoleltani näistä vuosista.
T: Janne A

Taru kirjoitti...

Aika hiljaista on pidellyt blogien suhteen niin kirjailuissa kuin lukemisessa. Näin viime yönä unen tyyliin "Blogistien Ford Boyard", jossa Tapsa sinä olit yhtenä päähenkilönä ja se johdatti tänään kurkistamaan onkos täällä kuulunut kummia. Ja tottahan oli. Onnea viis vee bloggaus urasta, hieno homma! Tässähän voi tytön synttäreitä juhlistaessa sytyttää kynttilät myös Rollomixed-blogin kunniaksi, noita vuosia kun on sama määrä kertynyt kummallekin.

tapsa kirjoitti...

kiitos kiitos! ja voin kyllä lähtee blogistien ford boyardiin, mutta sillä eholla että saan Intiaanihiuksen eli Mattiesko Hytösen mun tiimiin.

Lauha kirjoitti...

Nauroin makeasti kun luin "...Intiaanihiuksen enkä Mattieskoa". Kun sain pyyhkäistyä silmälasit puhtaaksi ja luin lauseen oikein, nauroin vielä makeammin.

Onnittelut viisivuotisesta urasta. Viisi vuotta on mielestäni jo varsin kunnioitettava taival Internetissä, kun puhutaan ei-kaupallisesta sivusta. Aika monet kaatuvat jaksamiseen ja laiskuuteen ennen sitä. Mielestäni tässä on eräänä olennaisena seikkana nimen omaan se, että jokainen teksti on oikeasti kirjoitettu, eikä vaan hutaistu. Se, että ajoittain tarina saa lukijansakin pidättämään hengitystä, on paljon.

Muistan kun itse löysin "Type O Negative" asulla varustetun blogisi. Se vei aika nopeaan mukanaan. Alkuun luin tekstejä uusimmasta taaksepäin, mutta lopulta ne kaikki piti lukea aikajärjestyksessä.

Tekstin ohella kuvat ja erityisesti kuvatekstit ovat olleet huippuja.

Typistetysti; kiitos.

Antti kirjoitti...

Rollomixediä on ollut aina ilo lukea. Mua on puhutellut erityisesti rehellisyyden/itseironian/huumorin kombinaatio, joka tarinoita höystää.

Tapahtuipa 2 talvea sitten Storalla... Eri puolilta Suomea paikalle osuneet jääkiipeilijät vertailivat putousten juurella hanskojaan ja yksi totesi: "On se s#ata*a, kun Rovaniemen jumalat jotain sanoo, niin se on koko Suomella thermot kädessä".

Onnea ja kiitos Tapsa!

tapsa kirjoitti...

kiitos kiitos! teidänkin ansiostanne rollomixed on internetin jo 20,140,862 :ksi suosituin sivusto!

Anonyymi kirjoitti...

Milläs ton sivun suosion setvii tässä digimaailmassa?

Pekka

tapsa kirjoitti...

nuitahan tekee useampikin pulju, esim. alexa ja vampirestat. luotettavuudesta en sano mitään. jos haluaa omia sivujaan analysoida enemmän, niin sitten esim. googlen analytics.

tapsa kirjoitti...

korjaus ... pysykää erossa vampirestatista. spämmisaitti