20.1.2012

Viikonlopun ruutuja

Mira ja Ruskea Virta

 Wolfgang und der Braun Fluss

 Ruskea virta edelleen, tällä kertaa hieman kauempaa ja iltahämärässä

 En aio alkaa harrastaa taidekuvausta, mutta en myöskään halua lokeroitua ja lähtökohtaisesti kieltäytyä harrastamasta sitä


Asiasta viidenteen, mulla on alkanut kiinnostaa oman pokkarin päivitys, joka on tällä hetkellä Ixus 860IS. Kriteereinä uudelle kameralle olisi ehdottomasti 35mm vastaavuudella vähintään 28mm linssi, valovoimaisuus ja pienempi koko kuin esim. Canonin G10/12 -malleissa. Kameran on pakko mahtua mun povitaskuun, jotta sillä tulee otettua yhtään kuvaa. Lisäksi etuna näkisin myös sen, että se ei olisi tämän tai viime vuoden malli, koska sillä saa tiputettua hintaa jo aika rajusti. Tällä hetkellä S90 tai S95 on kärkipäässä hankintalistalla, jonka kuvanlaatu - hintasuhde on mun mielestä erinomainen. 

Jos jollakulla on omakohtaista kokemusta muista malleista, etenkin pakkasenkestävyyden suhteen, otan innolla vastaan. Lennossa laajakuvia "pyyhkäisevät" mallit kiinnostaa kanssa, mutta raw- tai video-ominaisuuksilla ei ole mulle väliä. 

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nikonin P300 vois olla kiinnostava. 24mm kulmalla F olis 1.8.

Lauha kirjoitti...

Itselläni taskukamerana kulkee mukana Olympuksen µ Tough-6000. Aikoinaan eräästä ale-laarista tämän poimin ihan asialliseen hintaan.

Kameran kyljestä luettuna polttoväli olisi 5.0-18.2 mm ja aukkoluku välillä 3.5-5.1.

Hyvää:
- Pieni muttei häviä käteen
- Objektiivi on näppärästi yhdessä kulmassa, joten lapaset kädessä saa hyvän otteen
- Akku kestää omalla käytöllä viikonlopun yli, kunhan ei räimi kuvia ihan tolkuttomasti putkeen ja kuvan oton jälken sen saa jonnekkin vähän lämpimämpään. Vaikka sinne povariin. Kamera kyllä hälyttää punasella akkua, mutta kuvia saa otettua hämmentävän paljon vielä ekojen varoituksien jälkeen.
- Laajakulma

Huonoa:
- Hämäräkuvaus. Hämärässä kamera on tuskastuttavan hidas. Jopa niin hidas, että hämäräkuvia jää sen takia ottamatta tai tilanteet vaan menee ohi kun kamera arpoo.
- Muistikorttina on vähemmän käytössä oleva xD. Toki piuhalla saisi tyhjennettyä, mutta itse kikkailen microSD-kortin kanssa parilla adapterilla. Tämä toki on vain järjestelykysymys.
- Sanoinko jo kameran hitauden hämärässä...?

hiloran kirjoitti...

Jos et Leicaa raaski ostaa http://www.rajalacamera.fi/leica-d-lux-5-/DLUX5/dp?openGroup=436

Niin osta Panasonic:n rinnakkaismalli:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/17137/csrnm/Panasonic-Lumix-DMC-LX5-digikamera

Tuohon saa kaikenmaailman linssejä sun muuta hilpettä ja menee povariin.

Anonyymi kirjoitti...

ricoh gx100:aan päädyin itse kolmisen vuotta sitten. Hyvät kuvausominaisuudet, laaja linssi, manuaalisäädöt jne. löytyy. Ei ole todennäköisesti paras valinta kylmään, koska objektiivi on liikkuvaa mallia. Ja erillisellä linssinsuojalla joka on hankala käyttää hanskoilla. Lisäksi tuo vaatii käytännössä vesitiiviin kotelon kuljetukseen, johon löytyy kyllä sopiva malli.
Tuli mieleen, koska on vanhempi malli ja saattaa löytyä halvalla. Mutta jos pätäkkää on, niin parempia uudempia malleja löytynee tuohon käyttöön. Enkä osaa edes sanoa että onko tuo edes sen parempi kuin tuo nykyinen kamerasi. Mutta valitse kuitenkin laajimmalla linssillä varustettu pokkari kiipeilykuviin.
p

tapsa kirjoitti...

toi p300 olis kyllä kiinnostava sen puolesta että hinta on sama kuin s95:ssa mutta laajempi linssi. tosin kenno on pienempi. s95 ei vissiin akun keston suhteen ole ihan parhaimmasta päästä, onko kokemusta tarviiko p300 kahta akkua talvella (parin päivän käytössä?)

toisaalta pikku lisähinnalla sais tollasen lumixin tai vastaavan. onko sulla hiloran siitä omakohtaista kokemusta? se on isompi, onko se silti "pocketable"? ..

Anonyymi kirjoitti...

Mä arvoin s95:n ja (lähinnä) ton lx-sarjan välillä. Mun mielestä noiden kokoero on niin merkittävä, että Pansu raakkantui pois pelistä pelkästään sillä perusteella. Canon on kasvattanut s-sarjan linssin ulottuvuutta kumpaankin suuntaan uudessa s100:ssa mutta hintakin toki pompsahtaa.
-Ari

tapsa kirjoitti...

onko kellään kokemusta samsung ex1:stä? 24mm f1.8 kääntyvä lcd n. 300 eur? vähän pienempi kenno ja vähän painavampi, mutta kutakuinkin samat ulkomitat kuin s-sarjassa.

http://www.photographyblog.com/reviews/samsung_ex1_review/

Anonyymi kirjoitti...

S95:stä sen verran, että mitä nyt ihan käytännössä nähnyt käytössä, niin akussa ei virrat riitä Suomen pakkasilla. Saa pitää melkoisen lämpimänä, että ottaa kuvia. En sitten tiedä, saako kyseiseen kameraan ostettua parempaa tarvikeakkua. Maksaa todennäköisesti mansikoita, jos akussakin täytyy lukea Canon. Muuten kyllä varsin mallikas peli peruskuvaukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Raportoitu heikko akun kesto vähän arvelutti muakin. Käytännön kokemukset onh olleet kuitenkin paljon parempia kuin pelkäsin.
Mulla ei ole kyllä kertaakaan lopunut s95:stä akku kesken päivän. Ammun raw:ta. Tosin en mä hirmupakkasella tarkene kiivetä enkä varsinkaan kuvata. Hieman reily kymppi pakkasta ja kamera softshellin rintataskussa toimii, tuo riittää mulle.

Toi syö Canon NB-6L yhteensopivia akkuja, joita tekee Canonin lisäksi moni tarvikevalmistaja. Mulla on parikin vara-akkua Alppitouhuja varten, pers' tuntumalta sanoisin, että ne ei ole sen parempia tai huonompia kuin Canon-akkukaan. Mitään mittauksia en ole tehnyt.
-Ari

Anonyymi kirjoitti...

mulla on S90:n edeltaja S90 ja siihen vara-akku (ei canon). tolla setilla parjaa kevyesti esim pitkan viikonlopun talvella norjassa tai kesakelilla viisi paivaa baugenilla. jos vahan saastelee kuvatessa, parjaa ilman vara-akkuakin.

virran kestoa lisaa oleellisesti kameran pitaminen lampimassa: se roikkuu pehmeassa kotelossa kaulassa takin alla. jos pitaa kameran talvella repussa tai takin taskussa, akku hyytyy varmasti jo yhdessa paivassa.

-Riku

Anonyymi kirjoitti...

Hei sie!

Googleta dpreview
Valitte sieltä rinnakkaisvertailuun
mielenkiintosimmat mallit.
Löytyy infoa paremmin ku mistään.
Jos ei raw ihan välttämätön niin
suosittelen sonyn uutta jo vähä vanhaa
hxv9. Ei ou hinnalla pilattu! 229 dollaria jossain.
Ite maksoin edellisestä huonommasta mallista melkein 500e. -ihan liikaa.

Voit ottaa HD:tä 60fps progressiivisena.
Tarkottaa videokuvanlaatu huippu ja vielä hidastettuna!
Samoin voit tällä panoroida suoraan.
HDRää kuvaat suoraan ja kuvat ei tärähä.
Voit säätää sulkimen nopeuden ja aukon käsin.
Kuvaa 10 kuvaa/s!
Ostin juuri 1200mAh tarvikeakun 20e -tosi halpa
originaali jotain 900mAh.
Hyytyyhän se pakkasessa mikä tahansa.

Aki

tapsa kirjoitti...

kiitos arvon herroille mielipiteistä ja vinkeistä, vaikka niitä en noudattanutkaan. EX1 on postissa

http://tinyurl.com/7grncz5

selvinnee viikon sisään oisko kannattanut kuunnella viisaampia

tapsa kirjoitti...

no jos nyt kameran saatuani jatkan vielä vähän.

kamera on iso, muttei niin iso kuin g-sarjalaiset, eli kyllä se ihan povariin menee.

lisäksihän se on canonin s-sarjalaisia 100g painavampi, mutta sitä vartenhan niitä kevyitä jatkoja & muita fast and light varusteita hommataan että on sitten kapasiteettia roudata painavia kameroita ...