19.12.2011

Lynxit ja mörketideniä kuvina


Pimmeetä ja märkää, nyt on kaamos makkeimmillaan ja otollinen ajankohta vaikka itsensä viiltelyyn jos sellaisesta tykkää. Onneksemme olemme pitäneet itsemme aktiivisina huonokuntoisilla rapakivikoilla ympäri lääniä, ja alkaahan tuolla Posion suunnallakin jo talvelta näyttämään. Piissistä roikkumisen lisäksi kerkesin vähän koeajamaan uusia Lynxejä, ja nyt en siis puhu mistään kelekoista - vaan noista jutuista joita turistit tykkää tolppakengiksi kutsua. Hyvin pelittää, mutta mitäpä sitä muuta voisi olettakaan jääraudoista jotka on vedetty suoraan paketista? 

Lynxihän käsittääkseni korvaa M10:n tulevaisuudessa, joten turha sitä lienee siihen vertailla. Parempi se on siinä mielessä, että siinä on vakiona kestävän oloiset antibotit ja se on kevyempi rauta. M10:n lisävaruste-botithan on täyttä kuraa ja kestää ehkä kuukauden tai kaksi käytössä. Lisäksi nilkkaremmi on helpompi avata kuin M10:ssä, koska siihen on lykätty pala nylonia josta lukko on helppo vetää auki. Hyvää dissainia on myös se, että antibotti on rakennettu mono-setupille siten, että kärkipiikki on "off-axis" eli lähempänä isovarvasta eikä kengän kärjessä. Kärkipiikki on ohuempi kuin edeltäjässään, mutta onko sillä vaikutusta kestoon tai läpäisyvyyteen jää nähtäväksi - nolla-asteisessa jäässä vähän paha sanoa. Sen verta tuli kuitenkin selväksi, että softshellin se läpäisee tosi kiitettävästi. 

Joulukuun alun kuvasatoa:

Kapeat dyneemaslingit pääsee todella oikeuksiinsa jalkalenkkeinä jäärautojen kanssa... not. Mutta positiivista on kuitenkin jos ne saa käyttökuntoisina kotiin asti. 

Vapaakiipeilyn huumaa.

 Dennis rännittää scheisse-kuluaarissa.

Hei, osaako joku venäjää? Posion pelastuslaitos sponssasi pelastusahkion Korouomaan, ja tein siihen tuon ulkomaankielisen kyltin viereen - venäjänkäännös vaan on katsokaas Googlesta.  Eli jos joku pystyy varmistamaan, että siinä edes suurinpiirtein lukee sama mitä englanniksi niin hienoa. Iso kiitos pelastuslaitokselle ahkiosta!

Neiti mixdead ja Ruskea virta iltahämärässä. Aika paljon menee muuten vettä paikoin tuolla kallion ja jään välissä, kannattaa suhtautua kunnioituksella: ihmisiä on hukkunut jääkiipeillessä - siis ihan oikeasti, tippumalla jään ja kallion väliin. Jokatapauksessa irtonaista on, eikä ihmeitä tapahdu suuren virtaaman putouksilla ennen kuin tulee taas kunnon yöpakkasia eli kymppiä ja semmosta.

 Lynxin koeajolla.

 Illan vikat hitaat.2 kommenttia:

Lauha kirjoitti...

Morijens.
Kun ei kukaan ole täällä vielä julkaissut tietoa tuon pelastusahkiokyltin venäjän käännöksen paikkansa pitävyydestä, niin miepä sen teen. Toki aikaa on jo kulunut sen verran, että asia on varmaan jo selvinnyt.

Kysäisin tässä kollegalta tekstistä. Hän sanoi, että asia on täysin ymmärrettävissä, mutta kahdessa kohdassa on kirjain virhe. Hän oletti, että mikäli joku kielitaitoinen joskus näkee kyltin, tämä kielitaitoinen korjaa (suttaa) kirjaimet oikein.

Mutta, tärkein juttu lienee se, että asian siitä ymmärtää.

tapsa kirjoitti...

kiitoksia!