29.11.2010

Manic monday

Outdoor-hommien valitettava huono puoli on se, että välillä haukkaa paskaa ihan ilman omaa panostakin. Ensin tulee sellainen pakkanen, että sisäelimetkin jäätyy. Sitten se pakkanen jatkuu niillekin päiville, joina olisi ollut aikaa mennä sinne outdoor-hommiin. No ihan niin kylmä ei ollut, etten olisi lähtenyt, mutta pakkasenkestävät kiipeilykaverit on joskus tosi tiukassa. Kun sellainen pakkasenkestävä köysikaveri sitten saa töiltään maanantain vapaaksi, on meikäläisen päästävä mukaan - "akateeminen" vapaushan kyllä venyy ja paukkuu tarvittaessa.

Oli hyvä pore, stimmunki kohillaan ja repussa koukkuja ja lenkkejä vaikka muille jakaa. Mutta kun joka vuosi ei ole jäätä niinkuin edellisenä, ja joskus vieläkin vähemmän. Sitä ei ollut, mitä lähettiin hakemaan, ja yksi mummojääliidi lohduttaa yhtä paljon kuin rangaistuslenkille lähteminen. Kyllähän se päivä ulkona aina päivän toimistossa voittaa, paitsi jos saldona on kävelyä hakut käsissä ja scrambleen verrattavaa jääkiipeilyä - ja niiden takia paussilla olleet siviilihommat.

No tämä oli eka puihin mennyt päivä tällä kaudella. Niitä tulee, eikä niille nyt hirveästi mitään mahda, varsinkin jos haluaa käydä muillakin kuin pomminvarmoilla mestoilla. Korouoman pääputouksilla on jäätä normaalisti eli reilusti, ja niin on joka kausi. Muiden mestojen kuivuuteen ovat varmasti vaikuttaneet alkukauden äkkipakkaset, jotka ovat jäädyttäneet purot ennenkuin ne ovat reunalle asti päässeet. Toissakautena jäätä oli kuitenkin todella paljon ja sitä oli myös paikoissa missä sitä ei aina ole. Arkistojen kätköistä löytyi tuosta hyvästä kondiksesta paljonkin kuvia, joista voi tällä hetkellä haaveilla vain:

Sininen putous. Vasempaan laitaan tuli "uusi" linja, pikkasen kuivahko mutta muuten tosi makea. En oo nähnyt yhtä hyvässä kuosissa ennen enkä jälkeen. Tällä hetkellä oikean puolen peruspilari ei yllä alas asti ja oli katkennut jossain vaiheessa pakkasia.

Tämä ränni/feissi on Sinisestä putouksesta Ruskealle virralle päin. Tällä hetkellä siellä ei ole mitään, nada, siis ei niinku edes kosteutta. Rutikuivaa kivikkoa ja blanko feissi.


Jaska Jokusen ja Tuulentien väliin tuli kanssa jäätä ihan kiivettäväksi asti - on siinä aina jotain mutta 08/09-kaudella oli normaaliin verrattuna reippaasti.

Mammutin ja Jaskan väliin tulee jokavuosi jonkinlainen putous, mutta silloin oli pari kiivettävää linjaa enemmän kuin normaalisti.

Tuulentie oli silloin niinkin paksu, että sen pystyi kiipeämään noin nelosena, mutta onneksi jokapaikasta ei sentään valunut valtoimenaan.

Tästä mä en edes muista että mistä tää on. Näyttäisi siellä jäätä kuitenkin olevan?


2 kommenttia:

juse kirjoitti...

Miltäs näyttää Munkkiluolasektori? Onkohan Mahtaviin markkinavoimiin tuloillaan yhtään jäätä?

tapsa kirjoitti...

en oo tälle kaudelle käynyt, mutta varmaan tässä lähiviikkoina tulee käytyä!