24.10.2010

Early season 2010

Mä tykkään alkukaudesta, mutta mä en tykkää ajasta ennen alkukautta. Alkukausi on paras kausi, koska ei ole paljoa lunta, ei ole liikaa pakkasta eikä ole liikaa jäätä - mutta nyt on pari-kolme astetta liian lämmintä, eli on mun mielestä ns. pre-early season tai etkot tai ihan mitä vaan, mutta tuntuu siltä että homma ei oo vielä ihan sitä mitä pitäis. Lunta tulee ja lunta menee, turpeet jää käteen, vituttaa mutta vääristä syistä.

Homman mielekkyydestä voi olla montaa mieltä, mutta pari asiaa on varmoja: jos kiipeää nyt kaltsia paljon, jään kiipeäminen tuntuu asteen helpommalta sitten kun sitä on. Mä koen tekniikkaa vaativan kiipeilyn pitkälti siten, että metrit ratkasee - mitä enemmän on alla, sitä paremmin kiipeää.

Alkukaudesta kaikki onnistuu sitäpaitsi evottamaan jotain joskus, koska ei ole vielä pakkaamiset ja muut rutiinit selkäytimessä. Evotukset on parempi hoitaa tässä vaiheessa, kun ei mene mitään oikeasti makeeta sivu suun, koska valjaat on kotona tai termarissa on viimekautiset kaakaot. Vanttauskoskella havaittiin Villen Batturoiden olevan edelleen Rovaniemellä, mutta lenkkareissa kiipeäminenkin on selkeästi vain tahdosta kiinni.

Panun sidontanäytöksen lisäksi ilmassa oli lentäviä reppuja ja untuvatakkeja, ja päätin päivän evotukset laskeutumalla kaapelit jumiin. Pitkästä aikaa on kuitenkin kiva että on saanut pienen projektikärpäsen pureman, ja nyt niitä alkaa olla jo useampikin.

En vielä tiedä onko kirjallisuuskriitikon ura sellainen.

3 kommenttia:

Juha kirjoitti...

Mahtavaa meininkiä, kyllä raapiminen ja turpeessa uiminen on aina kivaa.

Eero kirjoitti...

Teillä noita riittää Jylhiä seiniä. Lahdessa jos tuollaisen kallion löytäisi niin hakkujen kanssa siihen ei uskaltaisi kajota. Tulisi nimittäin painimatsi samantien. Toisaalta ei täältä tarvitse ajella 70 kilometria kauemmaksi kun jo mixta/ draikka kallioita on kymmeniä.

tapsa kirjoitti...

kyllä sopuli sialle antaa mutta toisaalta pikku painimatsikin aina päivää piristää.. no ei, herkkien asioiden kanssahan tässä ollaan tekemisissä ja siksi järjen käyttö ja kallion/reittien 'luonteen' ymmärtäminen on aika tärkeetä. se tietenkin riippuu sitten aina vähän katsojasta. joku veti joskus herneet nenään ukc:ssä muistaakseni koska jotku oli menneet tuhoamaan hyviä talvireittejä putsaamalla ne kesäkiipeilyä varten (vaikeampia kiivetä talvella jos halkeamissa tms ei ole turfia).