15.6.2010

Sadetta ja puoliplagioituja mietteitä

Sadepäivän ratoksi, toisten parempien kirjoittajien teksteistä inspiroituneena kehittelin WG:n tapaan joitakin yleisesti toteutuvia "lakeja":

- Lähdölle asetettu pakkasraja on suhteellinen käsite, jonka liikkumavara riippuu siitä, kuinka aikainen kausi on.
- Mikä tahansa norjalainen jääputous on vähintään greidin vaikeampi ja kaksi kertaa pidempi kuin miltä se alhaalta katsoen näyttää.
- Mikä tahansa norjalainen lähestyminen on vähintään 1,5 kertaa topossa mainitun ihanneajan pituinen. Mikäli kyseessä on topoton tapaus, ja kyseessä on autolta silmämääräisesti arvioitu tarvittava aika kohteen saavuttamiseen, sen voi kertoa kolmella jos on satanut lunta ja aiottu reitti kulkee tunturikoivikon läpi.
- 50 metriä on ainakin kolme kertaa pidempi matka kuin 25 metriä.
- Krapulan määrä on kääntäen verrannollinen nautitun alkoholin laatuun, nautitun alkoholin määrä on suoraan verrannollinen seuraavan päivän millimetriennusteeseen, seuraavan päivän ennuste vaikuttaa koko ajan huonommalta suorassa suhteessa nautittuun määrään, krapulan laatu on kääntäen verrannollinen seuraavana päivänä todettuun kelin laatuun.
- Yksi ihan hyvä reitti on ihan hyvä saavutus Norjan reissulla.
- Suurin osa käytetyistä tekosyistä kiipeämättä jättämiseen on niin yleisesti tunnettuja, että niiden käyttäjää ei tule moralisoida vaan niiden käyttöön tulee suhtautua herrasmiesmäisenä huonommuuden ja pelkäämisen myöntämisenä.
- Kaikki pelkää, mutta pelkääminen on suoraan verrannollista edellisen illan uhoamiseen, koska uhoaminen on kääntäen verrannollista nautitun alkoholin laatuun (joka on ...).
- Uhoaminen on silti hyvä juttu, koska kun on uhonnut edellisen illan joillekin tuntemattomille lähtevänsä, on aamulla oikeasti pakko lähteä, ja kunhan saa itsensä jotenkin järjestettyä tarpeeksi v*ttumaiseen paikkaan, on sieltä pelkästään poispääseminen joskus ikimuistoista (lisäksi kun aina välillä yrittää jotain, saattaa onnistuakin jossain).
- Kiipeily on siksi hankalaa, että kokeakseen suuria seikkailuja, tulisi oikea-aikaisesti osata olla hyvin harkitseva ja täysin harkitsematon.
- Harkitsematon asenne on vaarallista, mutta niin on kiipeilykin.
- Kiipeilyturistina pääsee näkemään paikkoja ja asioita joihin normaali turisti ei ikinä eksyisi: pultattuja moottoritietunnelin ilmastointiaukkoja, kanjoneita joissa lentää paskapaperia, jengiä joka on niin dorkaa ettei niillä ole muuta elämää kuin kiipeily.
- Talvigreideillä tekee aika vähän yhtään mitään. Jos reitti menee helposti, kiva. Todennäköisesti edessä on kuitenkin tuntikausien varmistusvuoroja ja poispääsemisestä haaveilua greidistä riippumatta.
- On kutosia, ja on kutosia.
- Halpa viini on hyvä viini.
- Jos hakut on aina terävät, ei kiipeä tarpeeksi kovaa, koska jos kiipeää kovaa, ei kellään ole varaa pitää hakkuja aina terävinä.
- Teräviä hakkuja tarvitsee oikeasti harvoin.
- Teräviä rautoja tarvitsee vielä harvemmin.

Kun ei ole satanut, on ollut mm. tällaista:

Tämä asia ratkesi jotenkin itselle käsittämättömällä tavalla ja vieraanvaraisuudella. Ensin ei ollut mitään kämppää, sitten yhtäkkiä pystyikin valitsemaan että asuuko ilmaiseksi keskustassa, järven rannalla vai erään isoäidin luona. Naapurissa asuvat Musen solistin lisäksi George Clooney ja Arabiemiraattien kuningas (tjms). Mi casa, su casa... Se ei ollutkaan läppä.

0 kommenttia: