16.2.2010

LappiCup & Palautus

Vuosittainen boulder- & häröilyfestivaali on taas onnistuneesti (?) takanapäin. Back to the roots -meiningeissä kisasin itsekin, ja diggailin vaneria taas kympillä. Iso kiitos onnistuneista kisoista menee reittipäällikkö Antonatorille ja muulle järjestelytoimikunnalle. Leivon keskisormen taas siihen kuntoon, ettei tarvii vähään aikaan boulderoida. Hyvä niin, koska keivi on jo purussa.

LappiCup: Behind the scenes.

Sunnuntaina en uskaltautunut konditoriaa kauemmaksi, mutta maanantai oli hyvä päivä käydä vähän ulkoilemassa. Rollon tyttöosasto kävi Ruskealla viime viikolla, ja betaa oli että uutta jäätä on tullut. Putous ei oo liieemmin muuttunut mihinkään viimeiseen pariin kuukauteen, mutta nyt yhtäkkiä siihen oikeaan laitaan heilahti erillinen pilari. Se nyt vaan oli kerinnyt paksuuntua harmillisen paljon eiliseksi, mutta lähin toiveikkaana kattomaan josko siitä löytyisi joku kuiva kohta.

Hyvin hengittävät tekstiilit on kaiken a ja o.

No ei löytynyt, samantien kun olin pilarissa kiinni tuntui siltä kuin olisi suihkussa. Heitin repun lennosta alas ettei untsikkakin kastu, ja sohin ruuveja sohjoon. Hauskaa ysikymppistä jäätä vaikka kuinka monta kymmentä metriä, mutta topissa olin kalsareita myöten märkä. Jääkylmän veden voimia vievä vaikutus on yllättävää. Vaikka kuinka kävisi kiuas kuumana ja kädet pysyisi lämpimänä, tuntuu siltä että vesi imee mennessään tehot pikkuhiljaa. Hämmentävää on myös se, kuinka kylmä voi tulla kun on munia myöten märkä eikä enää pääse liikkumaan.
Mutta, sikäli mikäli jääkiipeily voi puuterihiihtoa muistuttaa, se on nimenomaan tuoreella, pehmeällä jäällä. Hullun kivaa, kun hakku uppoaa aina ykkösellä, ja ei lohkeile yhtään kun jää on märkää ja sitkasta. Ruuvien laadussa voi olla toivomisen varaa kukkakaalisohjossa, mutta kukapa nyt jäällä uskaltaisi muutenkaan tippua. Kaapelit meni sen verran freesiin kuntoon, että illan viimeinen rappeli päätyi ensin jumiutuneeseen prusikkiin, ja sitten jumiutuneeseen backup-solmuun.

Tupla-untsikan suojista varmistelin Jomppista, joka teki kuten Vladimir, vanha kettu ja kiersi Vidal-Sassoon pilarin kastumatta.


1 kommenttia:

Juha kirjoitti...

Hienoja puikkoloi teillä siellä pohjosessa. ja tais olla ihan taagit kinkeritkin?