27.1.2010

Lisää kuokkia, pakkasta ja vuodatusta

Kiipeilyn ja surffaamisen välissä meinaa bloggaaminen välillä unohtua, varsinkin kun on ollut niin kylmä ettei ole pystynyt ottamaan kuvia (mulla on herkät nakit). Maailmassa tapahtuu paljon, ja Petzl puskee uusia kuokkia estradille. Nomicci ei vissiin miellyttänyt kaikkein fiksahtaneimpia draikkaajia (se on niin suora!), joten uus Ergo muistuttaa enemmän bumerangia kuin jäähakkua. Miltei jokavuotiseen tapaansa Petzli uusii terät jotka jatkossa kantaa nimeä Ice ja Dry. Eipä siinä mittään, kiinnitys on kuitenkin sama kuin vanhoissa. Vasaraa ja muuta siidee tulee, jotain liipasimen näkösiä juttuja kanssa. Gearwhoret (ai minä vai? höpöhöpö) voi väijyä kuvia patonkimiesten foorumilta tästä linkistä.

Käytiin väijymässä yhtä proggista, Jeeppi ei ollu moksiskaan mutta Panun pakarat paleltu kun pakkasta oli mitattu -32. Tais olla viimeinen kerta sillä juoksutrikoo-softshell yhdistelmällä? Mullakin oli kämpillä vielä kantapäät tunnottomina. Kaupan päälle oli vielä kiipeilyllisesti melkein nollapäivä. Järkeä? No on, helvetisti. Ei tarvi enää miettiä sitä linjaa, sitä paitsi se on on ihan paska reitti.

Mutta miksi se kiinnostaa ulkopuolisia niin perkeleesti että mitä jotkut tekee kun on pakkasta? "No onko mittää järkee". "No miks sinne pittää mennä ku on niin kylymä". "Taasko te aiotte mennä sinne?". Kai se nyt on tässä maassa jokaisen oikeus ruoskia itseään juuri parhaaksi näkemällään tavalla. Talvella kiipeilyn harrastaminen ei ole ikinä mitään puuterihiihtoa, siinä on aina aspekteja jotka on ihan perseestä. Joten ihan sama mulle vaikka se olis kuinka perseestä koko touhu. On se aina siistimpää ku darrassa makaaminen ja sen miettiminen, että olisko siellä voinu vetää. Kuinka "siistiä" on kiivetä sisällä? Se on ehkä mukavaa, mutta that's it. Se että ulkoilutan reppua, jäädytän perseen ja sen jälkeen syön onnellisena munkkeja on silti siistimpää. It doesn't have to be fun to be fun. Lenkkeily on kanssa ihan penaalista, juoksen silti ja nimenomaan juuri siksi. Kun on tarpeeksi hapoilla, ei v*tuta enää.
Gymillä käynti ei sen sijaan ole penaalista. Möykkyjen ounaaminen palahommissa, se on siistiä.

Uusista projekteista haaveilu haukkaa usein paskaa. Bouldereiden etsimiseltä oon vielä välttynyt aika mukavasti, mutta kaltseja on väijytty paljon. Harvoin löytyy yhtään mitään, vielä harvemmin jotain sellaista millä tekee jotain. Useimmiten pelkkiä kivikasoja, sitten joskus hämmentävän tiukkoja mestoja. Metässä rämpiminen ja kartalla näkyvän "kallion" paljastuminen kartoittajan mokaksi on surkeaa, mutta vielä surkeampaa on vaikeassa paikassa olevan kallion paljastuminen sellaiseksi, että ei oikein tiedä minkälaisia reittejä siihen pitäisi kuutioida. Vapaasti - vaikeeta, tosi vaikeeta - mikstana? - ei onnistu, liian pienet otteet (ehkä onnistuu, mutta on perseestä). Kauniita potentiaalisia kesäreittejä en suostu hajottamaan... Argh. Teknoa? Joo, mutta en osaa eikä hirveesti kiinnostakaan. Tällaisten valtavien ongelmien kanssa painiskelusta johtuen mulla on verenpaine noussut.

13 kommenttia:

Juha kirjoitti...

ziisus mitkä käppyrät tulevat ergot on.

Kuin hitossa te tarkenetta veivata pihalle kun pakkasta on -30 :0

täällä vikistään jo jos on -15

tapsa kirjoitti...

rasvainen ruoka ja nikotiini. lisäksi kannattaa valita kohde siten, että lähestymisen määrä maksimoituu ja kiipeilyn minimoituu :)

Anonyymi kirjoitti...

ei sitä tarjetakaan. sen takia jätkät painoivat tuon uusimman seikkailun jälkeen rankaisugymille.

-R

Anonyymi kirjoitti...

Tapsa tarkenee. Sillä on sikahyvä verenkierto jaloissa (perintönä isoisältä tai jotain) ja kädetkin jäätyy ehkä kerran kaudessa.
Siksi mä tunsin pienen vittumaisen hyvänolontunteen, ku se kerto tunnottomista kantapäistä ja korolla ravisteli käsiä ja karju, että "jäääätyyy!!"
Buahah.
En voi väittää, ettenkö kadehtisi! Olis mustakin siistiä kiivetä, jos olisin tietoinen omista varpaistani ja tuntisi kädellä, ku puristan hakkua. En löisi rystysiä tietämättäni kokoajan jäähän enkä ravistaisi rannetta paskaksi, kun pitää niin helevetin rivakasti sheikata käsiä. Ei tarttis yrittää hymyillä väkisin, sillon ku ei kakkostele yksin. Tutussa seurassa voi onneksi avautua paskasta fiiliksestä. Oksenns kurkussa, räkävana, jäätyneet kyyneleet ja kädet kainalossa (vai onko, ku en tunne?!).
Päivän kruunaa se helevetin ylämäki...
Onneksi aika kultaa muistot. Paluumatkalla sitä jo miettii, että olipa kiva päivä! Talvikiipeilyä makkeimmillaan!:)

-S

Eero / Hollola kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Eero / Hollola kirjoitti...

Kiitos linkistä ja kilhaintietoisuuden ajantasaistamisesta. Hauskaa että myös Quark on palannut valikoimiin uudistuneessa ulkomuodossa. Ergot näyttää varsin toimivilta... pitäisikö palta Griveliltä Charlettiin?

Juha kirjoitti...

Täällähän lätisee puol töttistä jo kohta..

Tommoset ergot on liian vaaralliset vehkeet.

Onneks rahtarilta saa hyvää kaffea,, tosin se syö miestä ettei meillä vieläkäön ole siellä omaa mukia katossa.

Eero / Hollola kirjoitti...

Rahtarin kahvit maistuu kyllä vuokramukistakin. Tepskalta myös tuoreet pullat ja alennetut panniinit.
Ergot laitetaan ensi syksynä hankintaan. Samoin La Sportivan Mega Icet.
Käykääpäs Rollon posse laittamassa hyviä kiipeilyhanska ehdotuksia Töttiksen facebookryhmän keskustelupalstalle. Nimim hilikkeistä innostunut.

tapsa kirjoitti...

itse enoo facebookis, mutta jos sinne ei kukaan käy turisemassa niin sen varalta täytyy sanoa että rovaniemellä on yksi hanska yliedustettuna selkeästi ja se on Thermo - hiihtohansikas. a 9,90€ citymarketista. kilpailevia merkkejä kuten sinisaloa ja black diamondia näkyy kanssa, mutta aika vähän. mätipuolella on nahkaa, yläpuolella jotain neopreenin tyylistä viritystä ja erittäin ohut vuori. loistava leikkaus ja istuvuus. ja koska on sen verran halpa, niitä voi olla vaikka kolme paria mukana... voisin lätistä kyllä hanskoista enemmänkin. joku amerikan pro kirjoitti vähän aikaa sitten hyvän artikkelin hanskoista, mutten tähän hätään muista sitä.. lavia? täytyy ettiä.

Anonyymi kirjoitti...

reilulla kympillä saa esim prisman tai cittarin hiihtohanskahyllystä jo ihan huippuhanskoja, thermojen lisäksi esim exel ja tuo jo mainittu sinisalo.

ja niitä saa olla mukana useampi pari. oikeasti kuivana pysyviä hanskoja ei ole vielä keksittykään.

mulla on yhdet BD:n "oikeat" hanskat, mutta ne jäävät yleensä kotia koska a)ovat niin arvokkaat että niitä ei huvita hajottaa ja b) niillä on huonompi vetää kun marketin vastaavilla.

tapsa, tarkoititko kelly cordesia? se kirjoitti hanskoista omilla atk-sivuillaan.

-R

tapsa kirjoitti...

no sehän se oli. siltä löytyy aika paljon hanska-asiaa.
http://kellycordes.wordpress.com/2009/10/28/glove-article/

Eero / Hollola kirjoitti...

Kiitokset. Lahdessa on nyt muodissa Thermo Powergrapit ja GUIDE:n vastaavat. Näille hintaa kertyy 6,20€ pari. Guidet löytyy Kodin Terrasta ja Powergrappia myy ainakin moottorisaha myymälät.
Tossa Powerit:
http://www.suojainviisikko.fi/kauppa/default.asp?product_id=2473
ja Tuolta Guidet:
http://www.guide.eu/files/press/Guide157/Guide_157.jpg

Juha kirjoitti...

Vielä kun saatais teräsuojat ja öljyt kohilleen niin voitas tehä jotain lähetyksiä salaista salamisimmilla mestoilla.

Kyllä sahahanskat on hittikamaa.

J