17.12.2009

Uusia leluja: BD Fusion 2

Kyse ei ollut tarpeesta, vaan turhamaisuudesta. Uudet kuokat nostattaa aina tunnelmaa, ja sopii paremmin sävy-sävyyn rotsin kanssa. Mutta on uusissa Fusioneissa joitain muutoksiakin - isompi kahva, integroitu vasara ja piikki alakerrassa johon voi kävely/self-arrest-hommien lisäksi klipata, kaapelin tai miksei vaikkapa bläkkärin clusterfuckin eli Spinner leashin. Spinneri toiminee paremmin tässä kuin Nomicissa, jossa klippireikään ei voi klipata pikkusulkkaria, koska se jää käden alle (siihen pitää virittää naru, ja sekin jää edelleen käden alle). Ja sitten siitä saa tietenkin hyvän lisän ständiin koska voi klippailla ständislingit suoraan hakkuihin eikä tarvii virittää prusikkia/slingiä kahvan ympärille kuten vanhassa. Vasara näytti olevan todella loivassa kulmassa verrattuna normi Micro Hammeriin, mutta bd:ltä vakuuttivat että this is the shit ja pitonit uppoaa. Muita päivityksiä kuokassa on kovempi muovi kahvassa ja metallinen yläkahvan kärki, joka ottaa aika usein hittiä. Kahva on tosiaan myös isompi, vanhassa mallissa mulla oli kaikki (3) pidennyspalaa käytössä, tässä uudessa on nyt vain yksi (kolmesta).
Menin luolalle testaamaan uusia sapeleita, mutta siellä oli lämpötila nollassa (ulkona on reilu parikytä pakkasta). Radio oli myöskin jäässä, joten parin rundin jälkeen totesin että gymillä on varmaan parempi keli ja muutenkin parempi pössis ja päätin jättää testaamisen viikonlopun Koron reissuun.


Uusi ja vanha vasara. Kiiltää vielä niin, että Haribon joulukalenterikin näkyy.

Aika eri muodoilla mennään, mutta kahva on samassa kulmassa.
Varsikaan ei ole enää perus putkea, muoto on sama kuin uusissa Vipereissa.


Mikäs tämä on?.. Aika saman muotoinen kuokka.
Nomic:iin saa muuten ensi kesän jälkeen vasarankin,
tulee kiinni takapulttiin. Vanhat terät ei enää toimi.

Viime viikonlopulta, Ulla herkuttelee pikku pilarilla.

Uudet lelut on aina kivoja, mutta Samilla ne rouheet lelut vasta onkin... (kuva)

6 kommenttia:

juse kirjoitti...

Tuossa kans jotain settiä aiheesta:
http://davemacleod.blogspot.com/2009/12/black-diamond-new-fusions-review.html

Olishan se kyllä hienoa hommata tuommoset kyllä kyllä kyllä... kuolausta...

Anonyymi kirjoitti...

Aika mageelta näyttää.
toivotaav että vasara on hyvä, ja nomicceihin on ko tuotetta kovasti kaipailtukkin jo tovi jos toinenkin
¨
Tietty, näppärä hahmo koneistaa ko systeemit itse autotallissaan.

http://www.ascent-design.com/projects/other_ice_hammers.html

tapsa kirjoitti...

ja tosi kätsänäppärät tekee hakut kokonaan itse, teriä myöten kuten petri täälläpäin. mallina on ollut quarkki. pitää koittaa saada ruutu napattua joskus, on meinaan aika rouheet pelit. oon kokeillut sisällä, ehkä hieman raskas mutta sehän vaan uppoaa ulkona paremmin.

Matts kirjoitti...

Meiti ite ei oo oikeen hiffannu hyperkevyiden hakkujen pointtia. Enkä sitä että sitä massaa on vähän siellä bisnes-päässä. Ainakin tällänen boulder-pelle suht vähäisellä jääkokemuksella arvostaa sitä että voi oikeen olan takaa mäjäyttää.

Ite diggaan just siksi noista omista DMM:n rebeleistä. Ja sopiihan ne väriltää yhteen myös mun auton kans, mikä on tärkeää :).

Anonyymi kirjoitti...

Väritys on kyllä tärkeö osa imagoa jää hommissa.. Neon keltasella mennään jotta napsahtaa :)

Jos vain kuvaa löytyy niin laita ihmeessä näytille. itsekkin pohdiskellut josko sitä tekis omat hakut joskus.

Paskathan niintä anyway tulee, mutta yrittäminenhän se on tärkeintä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt olis Mosse vs Mersu -vertailu paikoillaan. Vakosamettihousumies saattaisi tietää missä on klubin "Kitkajärvi Ironworks"-hakut...
-M