14.10.2009

Ice with Horatio

Päätin hyödyntää kauniin pakkaspäivän akateemisen vapauden turvin. Lähdin Korolle Horation kanssa, joka on muuten tosi hyvä tyyppi, mutta vielä aika aloittelija jäähommissa ja todellinen tuppisuu. Into on kaverilla kuitenkin kova, ja sehän riittää yleensä aika pitkälle kiipeilyssä.

Autosta päästyämme Horatiolla oli kova hiitti haikkauksessa, ja aika pitkä pätkä rotkoa tulikin nähtyä ennenkuin tarpeeksi kuivan näköinen putous löytyi. Näkemäni perusteella vaikutelmaksi jäi, että jäätä tulisi ehkä jopa vähän enempi ja mielenkiintoisempiin paikkoihin kuin viime kaudella. Pitäydyimme kuitenkin perusseteissä, koska Horatio ei halunnut mitään äksää ekalle jääkiipeilykerralleen.

Putouksen juurella opetin Horatiolle nopeasti jäähommien ABC:n ja yhdessätuumin päädyimme siihen ratkaisuun, että meikä menee tän päivän ekana ja Horatio kakkostelee ja opettelee samalla ruuvien laittamista. Jäätä ei mitenkään erkkinä vielä ollut, ja kuivin linja minkä löysin ei imenyt yhtään pitempää ruuvia pohjaan asti. Horatiolla oli sen verran oldskool-kledjut että kaveri pääsi kastumaan jo kakkostelussa aika pahasti, mutta fiilistä tuntui silti riittävän. Horatio otti varmistaessaan meikästä pari buttshottia, mutta Rollomixedin journalistisen tason takia niitä ei voi julkaista. Otin sen sijaan itse itsestäni kuvia, joten kuvat onkin sitten huipputasoa.

Can you dig it!


No ihan varmasti.


Horatio kakkostelee.


3 kommenttia:

Rami kirjoitti...

http://www.blackdiamondequipment.com/en-us/shop/climb/technical-ice-tools/fusion

Nyt on tullut jo BD:n sivuille speksit :)

tapsa kirjoitti...

mua on alkanut huolettaa että kuinka hyvin toi vasara fudaa pitoneitten ja jäähakojen kanssa vai fudaako ollenkaan. se on ainaki aika erikoisessa kulmassa. jos sil ei pysty hakkaa pitoneita yms, se on susi mun mielestä. pystytkö kysäsee siltä muikkelilta?

Rami kirjoitti...

On kyllä mielenkiintoinen asento tuolla vasaralla. Pitää laittaa viestiä simonelle, että onko niitä mahdollista saada yhtään ennen joulukuuta myyntiin. Sittenhän sen näkee että millainen se on.