5.7.2009

Kulttuurimatkalla Falkkareilla

Gorak ja "Profylax" 6c+

Näillä leveysasteilla Falkkareilla tarkoitetaan Ruotsin Kalixissa olevaa uuttaa sporttimestaa, toisin kuin eteläisemmässä Suomessa josta myöskin löytyy laadukas samaa nimeä kantava kallio. Kiva uusi reilu parikymppinen kallio, jolla on nykyisellään tosin vasta kymmenen reittiä (5c-7c). Uusia kuitenkin mahtuu, ja kolmisen projektia on tällä hetkellä panostettuna paikallisten toimesta.

Yksi projekteista on pulttaajan toimesta avokätisesti jätetty avoimeksi, joten kävin toki sitä hieman kopaisemassa. Pienenä yllätyksenä tuli kuitenkin, kun puolivälistä blankon näköistä feissiä alkoi löytymään epäilyttävän mukavan oloisia otteita. Joka sormenpäälle löytyi ikäänkuin oma reikänsä listalla - joka sekin näytti vähän hassulta. Viisi chipattua otetta - dah. Onhan se varmasti vaikea ollut ilman niitä otteita, mutta näin kun se pultattiin ja siitä on korkeintaan kuukausi aikaa. Maassa maan tavalla, mutta silti, aika kärsimättömänä on projektoija ollut kun on pitänyt chipata. Mulla olisi käsissä tällä hetkellä aika monta chipattua omaa reittiä, jos tuolle linjalle olisin lähtenyt. Siitä hypoteettisesti puhuen en tarkoita että se olisi mahdollista että joskus chippaisin - mun mielipide on se että chippaus on aina väärin. Aivan sama vaikket pääsiskään reittiäs. Joku voi päästä, joskus. Louhokset yms. man-made jutut on tapauskohtaisesti ehkä asia erikseen. Chipatut reitit maistuu sitäpaitsi ihan paskalle jos vieressä on luonnontilaisia reittejä.

Kunhan vaan upottaa tarpeeksi monta päivää työstämiseen, niin ihmeellisen vaikeita muuveja sitä pystyy kuitenkin tekemään. Mä oon työstänyt ties kuinka montaa reittiä yli kymmenen päivää, se on ihan natinkia. Jos vaan pää kestää, niin mikä nottei. Mulla on pultattuna ja harjattuna nytkin neljä semmosta reittiä, joista en ole ollenkaan varma pystynkö niitä ikinä kiipeemään. Pora ei silti tule laulamaan.
Muthei, kivaa meillä silti oli:

Bone ja "Ryggskott" 6b.

Meikä ja "Epilepsi" 7b. (c) Jumu

Suttura ja "Profylax" 6c+.

Topon ja ajo-ohjeet mestoille löydät tästä.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Päivitystä, päivitystä!! S.S.