30.6.2009

Kesäyön unelmia

Kesän Kiipeily-lehdessä on artikkeli Lapin uusimmasta köysikaltsista, Petäjävaarasta. Kuten kaikki jutut yleensä, sekin on tietenkin jo hieman vanhentunut ilmestyessään koska kirjoitin sen pitkälti viime kesän perusteella. Paljon on ehtinyt tapahtua, reittejä on tänään jo liki kolmekymmentä akselilla 4 - 7c ja uusia syntyy toivottavasti taas kun paikan päälle päästään.
Artikkeli on pitkälti yltiö-positiivinen, ja ihan syystäkin. Onni on oma kallio, jota voi hyvällä porukalla kehittää. Kävin eilen ottamassa taas pataan yhdeltä vanhalta projektilta, ja kun työstäminen alkoi liikaa ketuttamaan, siirryin 20 metriä toiseen suuntaan ja putsasin siihen loistavan n. kutosen trädi/seka-reitin, jota kukaan ei oikeastaan ollut hokannutkaan, koska eihän täällä oikein ole liikaa kiipeilijöitä reitintekijöistä puhumattakaan.
Helleaalto on pitänyt huolen siitä, että päiväsaikaan ei ole tarvinnut käydä setittämässä. Mutta koska valoa riittää Lapponiassa 24/7 niin lähetykset hoidetaan toistaiseksi aamuöisin. Ohessa fiilistelyitä Petäjävaarasta:

"Kesäyön unelma" 7b, Lavian inhumano suoritus epäonnistuneen Norjan reissun jälkimainingeissa (olisko ollut peräti juhannusaatto?). Yksi tulevista klassikoista, isoja muuveja, pikku dynoja, herkkää, nättiä!Vakosamettihousumiehen uusin proggis, lienee siinä 7b/7b+ akselilla. Yksi kallion pisimmistä projekteista, hyvännäköistä myllytystä vajaa parikytä metriä.

Just like paradise.

Driving home from paradise.

Ei ehkä maailman kovin albumi, mutta ehdottamasti yksi taageimmista levynkansista ja musavideoista. Levynkansi, jolla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen kiipeilyhistoriaan. Tsekkaa "Just Like Paradise" -video tästä!

2 kommenttia:

tapsa kirjoitti...

kommentit ei toiminu - nyt toimii.

Anonyymi kirjoitti...

Jeajea! Pääsispä Petikseen!!