30.3.2009

Sininen putous

Sininen putous on tällä kaudella niin läskissä kunnossa että se on alkanut puskemaan kokonaan uutta linjaa pääpilarin vasemmalle puolelle - ja siltä puolen saa kaikenlisäksi vielä paljon enemmän kiipeilyä koska linjan voi starttaa melkein alhaalta asti. Pääpilarillehan kiivetään ensin n. 45 asteinen ramppi, joka on melkein puolet koko kp:sta. Vasurin variaatio oli eilen ns. makkeimmillaan: vähän kolisi kiville, vähän pelotti, pääsi slingaamaan puikkoja ja jäähaka puolivälin pilarissa joka mun yllätykseksi oli irti seinästä ja päästi epämiellyttäviä ääniä.

Pääpilari seisoo tukevasti jaloillaan ja on joka kohdasta kiinni seinässä, kannattaa käydä kiipeemässä nyt... Voisin lyödä vaikka vetoa että ensi vuonna siellä ei ole mitään tällaista vaan joku hassu liru vaan.

Korouomasta löytää yhtä sun toista kivaa kun jaksaa kävellä vähän perusmestoja kauemmaksi. Ennen Sinistä löydettiin hyvä lämppäri - kaksi reittiä, toinen rännin pohjilta ja toinen 90 asteista hyvää sitkasta jäätä. Joku oli siellä käynykkin jo ennen meitä vähän ämpyilemässä. Muutama ruutu Gorakista bundaloimassa:

Edellisviikonlopun teränkatkaisuepisodin jälkeen mun oli pakko vaihtaa hakkuihin Titanit, joita oon pitänyt lähinnä seikkailu-/"vuori"-/mikstaterinä, mutta jotka nyt sai luvan kelvata WI:lle. Viime maanantaina Skibotnissa selvisi kyllä jo se, että tuunaamaton Titan on (mun mielestä!) ihan surkea vähänkin kovemmalla jäällä. Teräkulma on mallia kirves, ja se pleittaa ja tuhoaa kyllä kaiken tielleen osuvan - ja onhan se paksumpikin kuin Laser. Veivasin siitä Laserin näköisen ja ohensin jonkun verran (taustalla perus-Titan):

Korolla on ollut viime öinä semmosia parinkymmenen asteen pakkasia, mutta tällälailla terotettu Titan tuntu toimivan ehkä jopa yhtä hyvin kuin paketista vedetty Laser: pysty kiipeemään kohtuu pienillä placementeilla ja pleittailu oli normaalia eikä semmosta 12 hengen astiasto hommaa.

1 kommenttia:

juse kirjoitti...

Hep,
Kävin Kaapon kans vähän kopistelemassa, kun otettiin etelän vetelinä pakit siniseltä. Ihan hauska kourusetti ja siinä oikealla tais olla ihan pystyäki.

Aikasemmin ollukkaan tuolla päin kiivenny mitään niin oli ihan hauska vähän jotain vääntää.

Hyvät loppukaudet sinne pohjoseen! Ens talvena sitte taas.