8.2.2009

Teipeistä, autoblockeista ja nesteytyksestä

Kävin perjantaina lenkillä -19 asteen pakkasessa ilman ongelmia ja siitä ilahtuneena päätettiin ettei parikymmentä astetta ole liian kylmä kiivetä. No eihän se olekaan, mutta varmistajalle ei ole herkkua, varsinkin jos tuulee kunnolla. Nuoremmat valitteli jotain oksettamisesta ja näön lähtemisestä, mutta kyllä mullakin kieltämättä vähän viileä oli kiivetessäkin. Hanskat ei meinannut pysyä edes kiivetessä sulina, vaan hiki ja lumi jäätyivät pikkuhiljaa ja tekivät niistä liukkaat. Käytin vanhoissa Ergoissa skeittilaudan dekkiteippiä, ja eilen sitä olisi kyllä tarvinnut. Ainut miinuspuoli siinä on se, että hanskoja menee helposti 3-4 paria kaudessa - dekkiteippihän on siis käytännössä hiekkapaperia. Fusioneissa on nykyään vulkanisoituvaa teippiä, joka on siitä loistavaa että se ei ime vettä yhtään ja ei kuluta hanskoja, mutta jäiselle hanskalle siitä ei liiemmin ole kitkaa.


Kiirettä pakkasessa kiivetessähän ei kannata pitää, koska sitä nopeammin joutuu varmistushommiin! Kaikki hyvä loppuu kuitenkin aikanaan, ja löysin itseni männyn kyljestä tärisemässä. Kylmyyden tehtyä tehtävänsä alakerrassa oli aika laskea yksi kakkostelija alas keskeltä reittiä. Kuten useimmat, varmistan kakkosia aina autoblockilla. Todella mukava peli, siihen asti kun joku haluaa yllättäen alas. Tunnollisena miehenä olen harjoitellut autoblockin aukaisemisen prusikilla tms. narulla, mutta seuraava kikka kyllä helpottaa elämää kummasti (propsit Lumivyöry-Jussille). Kyllä tämän varmaan moni tietääkin, mutta niiden elämää helpottamaan jotka ei tiedä:

Ainakin BD:n väkäselliset sulkkarit uppoaa nätisti ATC-Guiden ja Reverso3:n vapautusreikään. Sulkkari ei mahdu siitä läpi, mutta se huukkaa sitä reikää erittäin tukevasti ja siitä pystyy painamaan autoblockin auki. Kun samalla pitää toisella kädellä kiinni köydestä, laskeminen on paljon helpompaa kuin jos olet esim. laittanut narun reiästä ja ankkurin kautta itseesi. Helpompaa, mutta myös raskaampaa - riippuu tietysti kiipeilijän painosta, kitkoista, ym. miten helposti sen saa auki. Kahden kiipeilijän samanaikainen laskeminen voi olla vaikeata (mutta niin se on miten tahansa tehtynä). Älkää kysykö multa onko tässä tekniikassa jotain väärää tai mahdollisesti vaarallista. Niinjoo, Toucan -fanit voi säästää mielipiteensä - tiedän kuinka helppo sillä on laskea kakkonen alas. Mutta tiedän myös kuinka helppo se on tiputtaa kun vetää siitä köydet irti!

Morning glory a.k.a Bacon in the Trunk. Ei voi liikaa korostaa aamiaisen merkitystä hyvälle päivälle. Napa täyteen rasvaa, sillä ne reitit menee ja ei tule kylmä. Päivällä syödyt jäiset leivät ei liiemmin enää lämmitä. Jätin ajat sitten jo pois myös kahvin juomisen päivällä: ei lämmitä yhtään, ei paranna dehistä ja saa koko ajan ravata kusella. Teetä vaan, jossa on sikana sokeria. Eikä sillä teellä nyt niin merkitystä, kunhan on jotain kuumaa jossa on sokeria. Kaakao on kanssa kiva mutta haisee pahalle oltuaan termarissa yli viikon. Punaviini pysyy kaikista parhaiten sulana.
Ainiin, Gorak on luvannut alikersantti Vepsäläiselle kossupullon jokaisesta inttivuoden aikaisesta Korouoman reissusta, ja eilen pärähti kolmas leka pankkiin. Onnittelut!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi reverso on livennyt hyppysistä ja päätynyt mereen mutta tukaani on vielä tallessa.

-Riku

Anonyymi kirjoitti...

"Kylmyyden tehtyä tehtävänsä alakerrassa oli aika laskea yksi kakkostelija alas keskeltä reittiä."
"Nuoremmat valitteli jotain oksettamisesta ja näön lähtemisestä.."

Niin se vaan on, ettei naisia oo tarkoitettu pakkasella jäälle. Niistä ei oo muuta ku harmia.
Miehissä on rautaa!

S.S.

tapsa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Vai semmosta se S.S. -mua hahaa.
Sanoppa tuo Catherine Destivellelle jataivaikkapa Hillin Lynile niin eipä taija suomestakaan löytyä semmosta urhoa, joka nämä naiset kepittäis tuola tosielämäsä. On meinaan pikkasen eri planneetalta leidien kivun/minkä tahansa kärsimyksen sietokyky & psyyke. Voip googlettaa, jos eip tiä ketä naikkoset on.

Naisissa on ihanuutta!

t. P.mies