19.1.2009

Jos kamat ei hajoa, ei ole tarpeeksi voimaa

Mukavinta asiassa tietysti oli se, että olin yläköydessä kun huomasin, että jalka tuntuu hieman lipsuvan. Eipä ihme, koska kärkipiikki oli vaihtanut paikkaansa ja löytyi kantapään alta. En ole ikinä kuullut tällaisesta jääraudan hajoamisesta, eikä tuntunut kukaan muukaan kuulleen. Mestoilla olijoilla (Gorak, Pastori, Panholio ja Seat Master) oli yhteensä n. 40 kiipeilyvuotta , joten ihan päivittäisestä hajoamisesta ei liene kysymys. Molemmilta puolilta etummaisen "akselin" yläpuolelta oli rauta murtunut taitoskohdasta. Nämä oli kuitenkin mun ykkösraudat, joilla oon pyrkinyt kiipeämään vain jäätä. Kakkosraudat näyttää paljon pahemmilta ja on mun mielestä saaneet enemmän runtua, mutta ilmeisesti metalli väsyy jäälläkin. Spookya, mutta erittäin mukavaa että se hajosi juuri eilen eikä tosielämässä.

Kovan jään ja laiskuuden nimissä sunnuntai pyhitettiinkin ihan vain yläköysittelyyn, ja annettiin naisten hoitaa herottamiset.
22 ulkokiipeilypäivää tällä kaudella, joissa yläköysittelyt tai kakkostelut on laskettavissa yhden käden sormilla. Jos päivästä toiseen pelkästään liidaa, saattaa vauhti mun mielestä myöskin kärsiä, koska ei pääse painamaan kaasu pohjassa yläköyden turvin. Lisäksi todennäköisesti ei opi tekemään super-herkkiä muuveja, koska niitä harvemmin tulee tehtyä jos pelottaa paljon.

Itse ainakin pyrin aina kakkosena paahtamaan niin lujaa kuin pystyy, jotta a.) tajuaa että ne hakut pysyy ihan missä vaan b.) osaa sitten tosielämässä kiivetä nopeasti kun sille todella on tarvis. Lisäksi kun leikkii yläköydellä, saattaa tajuta jopa jotain siitä että mitä oikeasti pystyisi kiipeämään, jos jääkiipeilystä ei olisi 90% korvien välissä tapahtuvaa taistelua. Mutta pelko pitää miehet (ja naiset) hengissä, eikö niin?
!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

juuri näinhän se onpi, että hengissä pittääp pysyä kunnes kuoleep.

Onnittelut Sutturralle ekasta ruskiasta!
Mie en tiennykhän sitä -joo pittää lähtiä tästä antwerphenhin. -jou

juse kirjoitti...

Ilmavan näköstä YK puuhaa. Hiukka miehekkäämpi linja kun meillä (http://selkamaasta.blogspot.com/), mutta toisilla onkin tuota lihaskuntoa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kommentista juse, mutta pieni tarkennus: kyllä tuo linja ihan liidathin mitä kuvasa pojat kakkostellee. Se on ihan normaali yläköyven vientilinja vielä miehekkäämmile paikoile. Yläköysittelykuviahan Tapsukka ei varmaan tänne ees hirviästi laitakkaan?

Kuntohan kasuaa vain hapottamalla ja kyllähän sitä matalemmillaki linjoilla saa hapotettua ku pistää vähä vaikeutta kehiin. Ei muutako stemppiä sinne päin ja paljo kiipeilyaamuja.

t. RVK:n iloinen veijari

juse kirjoitti...

Joo ei ku met olimma siellä allaalla kattomassa ko te vedittä YK:lla sitä kaltsipätkää. Ilmeisesti siinä kuitenki oli jonkuki verran jäätä, kun niin komeasti kumahteli.

Hienosti muuten raudat menny Tapsalla. Eipä ole aikasemmin tuommostakaan näkyny.