22.12.2008

Vuoden toiseksi pimein ja pimein päivä

Päivä "valkenee". Klo 10:03, ISO400, F2.8 ja 1/13.

Yöreissu vaihtui kahdeksi päivä-ekskursioksi oletetun sairastapauksen johdosta, joka onneksi jätti tulematta. Toisaalta oli ihan kiva käydä Roitsussa saunomassa ja kuivattelemassa kamppeita, eikä tarvinnut kikkiä autossa tai laavulla neljäätoista pimeää tuntia. Ja lisäksi pääsi kaksi kertaa syömään munkkeja Vanttaukselle!


Lauantaina otettiin käyttöön ns. Massey Hall -indeksi. MH-indeksi kertoo, kuinka monta kertaa Neil Youngin "Live at Massey Hall" -levy kerkeää soimaan ympäri yhden liidin aikana. Lauantain indeksi lähenteli jo kahta, mutta varmistaja ei siltikään suostunut vaihtamaan Kaija Koo:hon. Lauantain kuvasato jäi myös vähäiseksi johtuen vapinan aiheuttamasta tärähtäneistä kuvista.


Sunnuntaina todettiin, että haikkaminen on vähintään yhtä siistiä kuin jääkiipeily, ja lähettiin köpöttelemään Siniselle putoukselle. Siniselle kävelee pääparkkikselta n. tunnin, mutta Riku oli niin liekeissä kävelemisestä ettei antanut kummankaan juoda vettä ennenkuin oltiin perillä. "Sudenhammas"-niminen reitti joka menee pääpilaria pitkin on yksi Korouoman kauneimmista jääreiteistä, ja sitä kiivetään todella vähän suhteessa siihen kuinka laadukasta kiipeilyä se on!

Sudenhammas on lisäksi erittäin tukevassa kunnossa tänä kautena, pilari yltää maahan asti iloisesti ja seisoo tukevasti jaloillaan. Ellen nyt ihan väärin muista, viime kaudella alaosaan sai 180cm:n slingin ympärille, nyt ei olisi ollut toivoakaan. Jää oli myös paljon solidimpaa kuin edelliskeväänä, jolloin koko pilarissa tuntui olevan enemmän ilmaa kuin jäätä. Kannattaa ehdottomasti uhrata päivästä kaksi tuntia haikkaamiseen jotta pääsee kiipeämään jotain näin nättiä!


Mixdead-osasto toivottaa hyvää joulua!

4 kommenttia:

poka kirjoitti...

sul on päivät sekasin, su-ma, ei la-su! tarkista vaikka mun blogista!!

tapsa kirjoitti...

mikäs päivä nyt sitten on?? vai onko jo yö? ota näistä nyt selvää. huomenna piti kai mennä töihin kuitenkin.

poka kirjoitti...

vai eilen?
onko sulla tonttulakkia? meikä on orpo aattona...

tapsa kirjoitti...

on, otan völjyyn. siis ylihuomenna, I presume.