11.12.2008

Screw you

Ruuvit ottaa aika ajoin runtua, sanoo vanha viidakon sananlasku. Syitähän on monia; lyhyet on jo käytetty, väärin arvioitu jään paksuus, pakokauhu tai sitten vain on niin pimeetä ettei näe mihin niitä upottaa. Niitähän voi sitten teroituttaa kuulemma jossain frogien kiipeilykaupassa, mutta hoituu se käsinkin. Rollon ruuvinteroituspäällikkö Panu tarjoutui antamaan meikän Lasereille hieman kättä pidempää.

Panun teroituskoululta löytyy arsenaalia monenlaiseen ruuvinteroitustarpeeseen. Viilat ei paljoa maksa, ja niitä kannattaa olla erilaisia. Vihreäkahvainen timanttiviila on muodoltaan huono; sillä ei tahdo mahtua pitämään oikeaa kulmaa teroitusvaiheessa. Oranssikahvainen on samanlainen timanttiviila, mutta muotoilu sopii jääruuvien teroitukseen loistavasti. Timanttisilla on hyvä raaputella taipuneet kärjet tai muut ulokkeet sileiksi, pienemmät soveltuu loistavasti varsinaiseen työhön eli pystysivun hiomiseen. Iso viila on rekvisiittaa.

Hommahan on pääpiirteittäin niinkin yksinkertaista että:
a.) kiven runnoma taipunut kärki ja muu hassuun suuntaan osoittava metalli hiotaan tasaiseksi
b.) hiotaan ruuvin pystyakselin suuntaisia "leikkuupintoja" niin kauan, että pyöristys häviää yläpuolelta. Yläpuolta eli tuota lappeellaan olevaa pintaa ei liiemmin kannata hioa (lukuunottamatta kohtaa a.), koska se pyöristäisi purukulmaa entisestään. "Leikkuupinnan" kulma on tärkeä säilyttää samana kuin alunperin, asiassa auttanee ruuvipenkki (mutta hoituu se ilmankin).

Ei huonompi homma ollenkaan, ruuvit sujahteli sisään selkeästi paremmin, yksi jopa vasurilla. Ruuvamista rajoitti tänään oikeastaan vain päivän pituus, joka loppui vähän turhan aikaisin. Muchas gracias Panhólio!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hoi pohjosen sankarit..
porsasmaista että joku jaksaa ja viitsii pitää yllä moista sivustoa.. hyvä jätkät.

Vielä kun saisi hakkuloiden terien viilaus osion, ja photarin asentamis koulutuksen linukkaan niin muuta ei voisi enää toivoa..

Noh, paitsi ehkä talvea tänne etelään.

Lopoisaa joulua

J

tapsa kirjoitti...

mulla on ubuntu 8.10, wine 1.0.1 ja fotari 6.0. tappelin aikani parin CS:n kanssa (oiskohan ollu 2 ja 3) mutta toi 6.0 alko toimimaan todella kivuttomasti, oletettavasti koska se on niin vanha. siinä on kuitenkin perussetitykseen samat systeemit ku CS:ssäkin. uusin wine pyörittää varmaan kaikkia vanhempia windowssoftia aika kiltisti.