30.11.2008

Kaamoskiipeilyjä


Ei ole päivä pitkä joulukuussa napapiirillä, reilu 4 tuntia on peliaikaa. Ja siitä se vielä lyhenee. Joten mikäli aikoo kahvitella kiipeilyn lomassa, on parempi varautua kiipeämään myös pimeässä. Pimeässä kiipeämisessä on kuitenkin omat kivat puolensa, otsalampun keilassa pysyy tavallaan omassa pienessä kuplassaan ja jäänkin näkee ihan eri tavalla kuin päivänvalossa.Alkukaudesta on mahtavaa kun sato ei ole niinsanotusti ylikypsää ja Ruskealla virrallakin tulee monenlaista ja -kokoista pilaria alas. Jääkin on pääsääntöisesti tosi hyvää ja joustavaa, kun ei ole ollut mitään äkkinäisiä paukkupakkasia jännitteitä luomassa. Näin lämpöisillä keleillä Ruskea syö itseään hauskasti sisältäpäin, yhdessä kohtaa oli eilen varmaan korkeintaan pari senttiä jäätä ja takana meni vettä hulmuten.


Uusivuosi? Ei. Kyseessä on Ice Park Finlandin avajaiset, joka tuo helpotusta arkipäivän jääkiipeilytarpeeseen. Ice Park:iin nousee toivottavasti tälle kaudelle noin 15 -metrinen torni. Avajaisissa nähtiin varsin spektaakkelimainen ilotulitus ja myös hieman jääkiipeilyä. Mikäli homma lähtee hyvin käyntiin, tornille saadaan oletettavasti kokoa entisestään lisää. Ei huonompi homma ollenkaan, varsinkin kun torni on kymmenen minuutin matkan päässä keskustasta.Ruskea virta näytti tältä eilen. Paljon kivoja pitkiä pystyjä systeemeitä! Yläkerrassa kolisee vielä kivet välillä mutta ainoastaan virtapaikoissa. Ja hei, jos menette Korouomaan Rovaniemen suunnalta, pysähtykää Vanttauksen ST1 -baarissa (MiKaKo!) ja käykää katsomassa Akin valokuvanäyttely. Ja ostakaa munkkikahvit, munkit leivotaan siellä!
Yksi partio oli viikonloppuna myös Tamokissa, sieltä tulee oletettavasti vähintään keli-infoa kuvineen jossain vaiheessa.

4 kommenttia:

Ville kirjoitti...

Löytyykö Korouomasta tällä hetkellä jäätä tarpeeksi, että sinne kehtaisi tulla yläköysittelemään?

tapsa kirjoitti...

Kyllä löytyy, ja torstai-perjantain kovien pakkasten jälkeen varmasti sitäkin enemmän.

Ville kirjoitti...

Olisko suositella jotain suht helppoa putousta, missä olis hyvää jäätä? Kokemusta on aika vähän, muutama kokeilu vain.

tapsa kirjoitti...

Mammuttiputous ja Jaska Jokunen on suosittuja aloittelijoiden mestoja. Molemmat löytyy kun lähtee kävelemään Ruskealta Virralta (Piippukallio kartalla) kaakkoon joen putousten puoleista polkua. Mammutille on Ruskealta virralta reilu 15 minuuttia, Jaskalle vähän enemmän. Mammutille saa helpoiten ylärin, putouksen vasemmalta puolelta lähtee polku ylös.