17.11.2008

"Early season"


Pikkujoulujen ja aikatauluongelmien takia piti lauantain ulkoilu suorittaa Rollon lähikallioilla. Osa mixdead osastosta oli liikenteessä noin kolmen tunnin yöunilla, mutta tällaiseen auringonnousuun herää vaikka olisi vielä vähän glögissäkin.

Porotokka oli mäsäyttämässä kallion juurella, mutta ilmeisesti glöginhaju yhdistettynä sapelien heilutteluun oli niillekin liikaa. Päivä lähti käyntiin kuten aina, ensin Kaija Koota ja lopulta Neil Youngia kun piti alkaa liidaamaan. Fiilikset tuli tällä kertaa kahden kehnon pitonin ja screamerin yhdistelmästä, joiden ohittaminen ei olisi varmaan onnistunut ilman Youngin "Old Man":ä.


Sunnuntai-aamuna tavattiin taas pari metsäpeuran sukulaista, tällä kertaa kohtaaminen oli vain hyvin paljon nopeampi mutta sitäkin kiihkeämpi. Jeeppi tuskin olisi mahtunut porojen välistä, mutta onneksi allamme oli pieni Espanjan ihme. Korouoma oli lämpötilojen puolesta kuitenkin pienoinen pettymys, jäätä tuli alas itsekseen ja vettä oli ilmassa niinkuin autopesulassa. Olin unohtanut housuista taskut auki, ja vesi valui reisiä pitkin suoraan kenkiin.

Märkyys, kylmyys ja pelko ovat kuitenkin jääkiipeilyn pyhä kolminaisuus, joten oli parempi vain olla tyytyväinen. Termospullon tyhjentäminen paluumatkaa varten ei liiemmin korvannut sitä vesilastia, joka köysissä ja kamoissa oli päätynyt takaisin reppuun. Fleecekalsarit jalassa syödyt munkit Vanttauksen baarissa nostivat oletettavasti tunnelmaa kuitenkin sen verran, että ensi viikonloppuna löytää itsensä taas jostain ärjänteeltä.

0 kommenttia: