13.10.2008

R-town tool time

Figure4:sta kuulee usein itkettävän kuinka sitä ei tarvitse tosielämässä missään. Tottahan se on, että Suomessa on korkeintaan kolme reittiä joissa on mitään syytä alkaa solmimaan itseään kyseiseen muuviin. Mutta treenimuotona sisällä figure4:t ja figure9:t toimivat niinkuin junan vessa, ts. "menevät suoraan aseeseen". Olen aina ollut sitä mieltä että on parempi kun tehoja on enemmän kuin jollekin reitille justiinsa tarvitsee, koska silloin on enemmän marginaalia tehdä virheitä. Ja tehojahan sisäreenillä nimenomaan haetaan.

Meillä on täällä Rollo Rock Citysä käsittääkseni aika etuoikeutettu asema olla jäseninä kiipeilykerhossa, jossa sallitaan drytoolaaminen seuran omassa keivissä. Asiaan vaikuttaa tietenkin se, että drytoolaajat nykyisellään edustavat yli 20% :a keivin vuokran maksajista. Mutta kun asiat hoidetaan asiallisesti, niin kukaan ei loukkaannu. Pääsääntöisesti tämä toimii siten, että boulderoijat eivät luolalle uskalla tulla kun siellä heiluu parhaimmillaan 6 paria hakkuja.Kuvassa näkyy meneillään olevan sisäkauden uusia keksintöjä. Koska meidän keivissä ei ole katossa levyjä eikä otteita (vielä), niin ripustimme erilaisia kettinkejä ja vanhoja nartsoja niskoihin, joissa pääsee autenttiseen kattokiipeilyfiilikseen. Tosielämästä kettingit eroavat siinä mielessä, että ne pyörivät helposti itsensä ympäri jolloin tilanne ei ihan vastaa todellista (kuten jos hakut on kalliossa tai jäässä). Lisäksi kettingit ovat valitettavan hyviä otteita, eivätkä vaadi kovin erityistä "touchia". Kun ekan kerran pääsee taas kalliolle ja jäälle, on henkinen turpaanotto taattu kun on tottunut huukkailemaan näitä pommeja virityksiä. Toinen kauden uusi inventio on koivulankun käyttö otteina, joka eroaa perinteisestä kakkosnelosesta ja vanerista siinä mielessä, että se ei liiemmin tuota purua joka häiritsee aika ajoin silmiä ja muita keivin käyttäjiä.


Panu huukkaa yllä sievästi vanhaa käsikiipeilyyn tarkoitettua pahkaa, joka on kaikessa hienoudessaan silti hieman jäänyt boulderoijien paitsioon HRT:n saavuttua lappiin. Ainiin, sisätreenauksen #1. sääntö on se, ettei saa käyttää tossuja, vaan pitää käyttää lenkkareita. Miksi? En minä tiedä, mutta koska Ines tekee niin, niin mekin tehdään.

0 kommenttia: